LVSC
LVSC: Nieuwsflits LVSC congres: o.a. studentenkorting en white paper   |  Lees online
Congres Mens en Organisatie
Van harte aanbevolen

Dit jaar organiseert LVSC in partnership met SiOO en Vakmedianet op donderdag 23 juni het Jaarcongres Mens en Organisatie. In 2013 deden we dat ook en de reacties van onze leden waren zeer positief. Twee werelden van begeleidingskunde en organisatieadvisering ontmoetten elkaar en dat bleek verrassend en verfrissend.

Aanmelden en programma: www.jaarcongresmeno.nl

Impact van veranderen
Drie leden van LVSC hebben actief hun bijdrage geleverd aan de inhoudelijke organisatie van dit congres. Als thema kozen we dit jaar voor “de impact van veranderen”. Na de economische crisis lijkt het weer beter te gaan met organisaties. Ook het werk voor coaches en adviseurs lijkt weer toe te nemen. De aanmeldingen voor de opleidingen supervisiekunde en begeleidingskunde nemen toe. Dat is goed nieuws.

Hebben organisaties en wij als professionals ook  geleerd naar aanleiding van de achter ons liggende periode? Welke impact hebben grote en kleine veranderingen gehad? Hebben de bezuinigingen bij opdrachtgevers u de tijd gegeven om uw rol als coach, supervisor, manager of adviseur opnieuw uit te vinden?


Sprekers

  • Onder leiding van Ferry Mingelen gaan aansprekende keynote sprekers in plenaire sessies in op de impact van veranderen en het leren daarvan.
  • Hoogleraar Gerda van Dijk zal ons een ecologisch perspectief aanreiken waarmee we naar organisaties kunnen kijken als een levend ecosysteem. Jacob van Wielink benadrukt bij het leren van veranderingen de verbinding van de klant aan, wat hij noemt, de secure base. In hoeverre is de leider en is de coach een secure base?
  • Iselien Nabben levert vanuit haar lectoraat bij de HAN een belangrijke bijdrage aan  innovatie en leren in organisaties. Zij zal de aandacht vooral richten op belangrijkste sociale vernieuwingsinterventies.
  • Hoogleraar Jeff Gaspersz  neemt ons mee in zijn zoektocht naar het stimuleren van een meer kansrijke mindsets en wat hierbij effectieve acties kunnen zijn.

Interactie
In de interactieve masterclasses en parallelle sessies treffen we dit jaar een aantal bekenden vanuit LVSC: Jakob van Wielink, Fer van den Boomen, Liesbeth Halbertsma, Marcel Hoonhout en Marjo Boer. Maar het is juist ook fijn om sprekers te treffen van de  zijde van SIOO, om naar een andere veranderaanpak te kijken en ervan te leren. Juist dat maakt dit congres bijzonder.

Kortom: keuze genoeg voor een heel goede en leerzame dag, waarbij u veel collega’s kunt ontmoeten. Verder.... 

  • betalen LVSC-leden € 275,- excl. btw en is het studententarief € 85,- excl. btw..
  • ontvangt u als cadeau naar keuze ofwel het standaardwerk “Supervisiekunde meerperspectivistisch” (red. Marjo Boer, Marcel Hoonhout en Jan Oosting) of “Hoe ik verander” (Shirine Moerkerken).
  • en telt het congres voor 1,5 PE punt voor uw LVSC-beroepsregistratie.

Wij hopen u te gaan ontmoeten op 23 juni aanstaande! Namens LVSC,

Liesbeth Kool, Christa van Luijk, Cees van Elst  

 
 
Studentenkorting Jaarcongres

Speciaal voor studenten van hogescholen en universiteiten is er een studententarief voor deelname aan het Jaarcongres Mens en Organisatie. Zij betalen € 85,- excl. btw.

U kunt alle kortingsmogelijkheden bekijken en aanvinken via het aanmeldformulier.

 
 
Mislukt 70% van de verandertrajecten?

Organisatieverandering staat in een kwade reuk. Mislukte verandertrajecten halen met enige regelmaat de voorpagina’s van de kranten.

Sioo, kenniscentrum op het gebied van veranderkunde en mede-organisator van het Congres Mens en Organisatie, onderzocht het succes en falen van een veranderproject bij 151 managers. Het onderzoek leverde een drietal interessante inzichten op. Download de resultaten:

White paper onderzoek succes verandertraject.

 
Twee werelden?
Schuiven de twee werelden van coaches en organisatieadviseurs naar elkaar toe?

Organisatieadviseurs denken primair vanuit het belang van de organisatie, coaches en supervisoren meer vanuit het belang van het individu. Het zijn twee werelden die elkaar in het midden wel treffen, maar toch sterk gescheiden zijn. Toch denkt Cees van Elst dat dat gaat veranderen.
Lees verder voor een interview met Ard-Pieter de Man van Sioo en LVSC-bestuurslid Cees van Elst.
» Lees interview