LVSC
LVSC: We vieren onze 40e verjaardag volgend jaar! Denk je mee over het programma voor het jubileumcongres?   |  Lees online
Nieuwsbrief 18 december 2019
Fijne feestdagen!
We wensen alle leden alvast hele fijne feestdagen en een mooi, gezond, leerrijk en inspirerend nieuw jaar! We kijken uit om jullie in het nieuwe jaar weer te zien op onze bijeenkomsten in de regio's en bij de ALV en het LVSC college. 

Bureau LVSC is tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Op 24 december zijn wij tot 16 uur bereikbaar. Vanaf 2 januari zijn we weer bereikbaar. 
 
 
Accreditatiepunten voor begeleide intervisie Medisch specialisten 
Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2020 kunnen medisch specialisten die deelnemen aan een begeleide intervisiegroep hiervoor accreditatiepunten ontvangen. 
Ook intervisiebegeleiders met een registratie als coach/supervisor bij LVSC kunnen optreden als intervisiebegeleiders voor groepen medisch specialisten.

Voorwaarden
Benieuwd naar de voorwaarden en hoe je kunt registreren als Intervisiebegeleider? 

Lees verder >>
 
 
Beroepsregistratie van Organisatiebegeleiders on hold  
De afgelopen maanden is een aantal opleidingen voor een beroepsregistratie tot organisatiebegeleider bij LVSC erkend. Op grond van een door ons gemaakt overgangsdocument is dit mogelijk geworden. Er is echter door een groep supervisoren opleiders, tevens leden van de LVSC bezwaar gemaakt tegen de besluitvorming.  

Lees verder >>
 
 
Neem jij plaats in de Congrescommissie?
In 2020 bestaat LVSC 40 jaar! Dat gaan we natuurlijk groots vieren met een mooi jubileum Congres. Het congres gaat plaatsvinden op dinsdag 17 november in 't Spant in Bussum. Noteer de datum alvast! 

Wil jij meedenken over het programma voor het congres? Dan zijn we op zoek naar jou. We zijn op zoek naar 3 of 4 leden die het leuk vinden om samen met een bestuurslid en een medewerker van het bureau het programma vorm te geven.  De organisatie wordt gedaan door Uitgeverij Kloosterhof. We werken dus samen met Kloosterhof om een mooi en inspirerend LVSC congres te organiseren in november. 

Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk 5 januari aan bij Anique Laanstra via a.laanstra@lvsc.eu. 
 
 
Je kunt je nu inschrijven voor het LVSC verzekeringsarrangement!
Er hebben zich al veel enthousiaste leden gemaild voor het collectieve verzekeringsarrangement (beroepsaansprakelijkheid). Leden kunnen zich nu definitief aanmelden via Kendal Mason. LVSC zal de premie factureren. Na inschrijven ontvang je meteen een digitaal certificaat. 

Meer informatie over het arrangement. 

Aanmelden 
Je kunt je aanmelden via de speciale website van kendall Mason. Naar inschrijven verzekeringsarrangement >>
 
 
College Coaching als symptoombestrijding?
Op 11 december vond het college Coaching als symptoombestrijding? plaats. We hadden een volle zaal met 100 coaches en supervisoren die aandachtig naar Daan Roovers hebben geluisterd en de dialoog met haar en een panel van drie coaches zijn aangegaan. In het panel zaten Renske Groenen, Rebekka ter Voort en Jikke de Ruiter (namens PAC). Meer weten over het verhaal van Daan Roovers?
Naar Presentatie Daan Roovers >>

Op Linked In werd ook gepost over het college. Wil je opmerkingen lezen of plaatsen? 
Naar LVSC Linked In pagina >>

Fotograaf Malou Slungers was voor LVSC aanwezig en maakte foto's voorafgaand, tijdens en na het college. 

Ga naar het fotoverslag >>
 
 
Verschil supervisie en therapie
Tijdens het Landelijk Overleg Regiocontactpersonen in oktober zijn we met elkaar in gesprek gegaan over wat het verschil tussen supervisie en therapie is en waar de grens ligt. Dit leidde tot een boeiende discussie.

Regiocontactpersoon Seyda Buurman wees ons op een video van Gerry Hulst, supervisor en coach en lid van LVSC, waarin zij aandacht besteedt aan dit onderwerp. Benieuwd naar de video?
 
Ga naar de video >>
 
 
Voldoende reacties Vacature College van Tucht
Er hebben inmiddels vele leden gereageerd op de vacatures bij het College van Tucht. Wij hebben er vertrouwen in dat we de vacatures kunnen gaan invullen. 

Reacties na 20 december zullen wij niet meer in behandeling nemen. 
 
 
Congres Liefde voor leren - thema Aandacht
Op vrijdag 14 februari wordt het HRD congres Liefde voor leren voor de tweede keer georganiseerd. Deze keer is het thema Aandacht.

Niets krijgt meer voorrang van onze aandacht dan het piepje van onze mobiele telefoon bij het ontvangen van een boodschap. We hebben aandacht nodig om goed te kunnen leren en presteren. Tijd dus voor aandacht aan aandacht in alle facetten van onze werkomgeving. 

LVSC leden ontvangen 30,00 euro korting. 

Naar Congres Liefde voor leren >>
 
 
Gingermood
Hét coachplatform van Nederland, Gingermood, zorgt voor de slimste weg naar de beste coach. Gingermood ziet het belang van een objectieve match tussen de coach en de coachee, hoe beter de klik, hoe effectiever het traject!

Met een wetenschappelijk onderbouwde matchingtool, matchen zij aangesloten gekwalificeerde coaches aan medewerkers van bijvoorbeeld NN, Microsoft en vele anderen. Op dit moment is Gingermood op zoek naar nieuwe coaches buiten de randstad, interesse?
 
Ga naar Gingermood >> 
 
 
PAC bijeenkomst Het systeem: buigen, prikkelen of vechten?
Karen Walthuis blikt terug op de laatste PAC bijeenkomst (7 nov.): Het systeem: buigen, prikkelen of vechten? 

Carel Boers was te gast om te vertellen hoe hij tot zijn open brief aan de Korpschef van de Landelijke Politie is gekomen en wat de gevolgen ervan zijn (geweest). Wat doe jij als je misstanden signaleert bij de organisatie waar je voor werkt? Ga je de noodklok luiden? Wat is onze rol als coach hierin? karen Walthuis blikte kort terug in de Linked In groep van PAC. Ga naar terugblik 

Op 23 januari is er weer een PAC bijeenkomst. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar
PAC bijeenkomst 23 januari 

PAC op Linked In

PAC heeft een groep op Linked In waar je lid van kunt worden. Naar PAC groep  
 
 
Europese collega aan het woord
Deze keer is dr. Barbara De Dominicis Ebetsberger uit Italië geïnterviewd door Gerian Dijkhuizen van de Commissie Internationale Contacten. Hoe kijkt zij tegen het vak van supervisie en coaching aan? 

Ga naar Interview >> 

 
 
Oproepen
Mirjam Boogaard-Vermaat uit Amerongen zoekt een intervisiegroep. Naar oproep Mirjam Boogaard >>

Roland Gerritsen uit Nijmegen zoekt een intervisiegroep. Naar oproep Roland Gerritsen >>

Mo Landsman zoekt deelnemers voor haar onderzoek naar de uitkomsten van Coaching voor de Open Universiteit. Naar oproep Mo Landsman  
 
 
Verloting boek 'Coachen 3.0 - deel 2' van Sergio van der Pluijm
Wil jij kans maken op het boek 'Coachen 3.0 - deel 2' van Sergio van der Pluijm? Lees dan snel verder! 

Als je iemand in beweging wilt krijgen, moet je niet vragen wat hem tegenhoudt. Vraag liever waar hij op hoopt, wat al werkt en wat een eerste, kleine stap kan zijn. Coachees zijn vaak gemotiveerder dan we denken. Doorgaans ontbreekt het ze aan perspectief en zelfvertrouwen, maar hoe vergroot je die? Net als motivatie kun je zelfvertrouwen niet in iemand stoppen. Maar je kunt het wel ontlokken. Hoe? Door te luisteren met waarderende oren en radicaal andere vragen te stellen.

Wij mogen 1 exemplaar van dit boek verloten onder LVSC-leden. Wil je kans maken? Stuur dan uiterlijk op vrijdag 3 januari een e-mail met je naam en adresgegevens naar p.kerkhoff@lvsc.eu en vermeld in de onderwerpregel 'verloting boek Sergio van der Pluijm'.

Naar de website van het boek >>
 
 
Ledenvoordeel
LVSC-leden ontvangen korting op diverse bijscholingsactiviteiten met PE-punten, zoals workshops, bijeenkomsten, trainingen en congressen. 

>> Bekijk het PE-aanbod met ledenvoordeel
 
 
Marketing & PR LVSC
Om onze zichtbaarheid en bekendheid te vergroten, investeert LVSC in diverse marketing- en PR-activiteiten. 

De afgelopen tijd stond LVSC met een stand op de volgende congressen:
- Corporate Culture (Arnhem, 13-11)
- Positieve Psychologie (Ede, 29-11)
- Jaarcongres Verandermanagement (Arnhem 6-12)

Een LVSC-advertentie was te vinden in: 
-
Coachlink magazine (mei en nov.)
- Tijdschrift voor Coaching (#4 - 2019)
- Nieuwsbrief Coachfinder (sep. en okt.)
- In het januari nummer van Psychologie magazine komt een LVSC advertentie.
 
 
Vorige nieuwsbrief
Heb je onze vorige nieuwsbrief gemist of nog geen tijd gehad om deze te lezen? Of ben je nieuw bij LVSC en was je vorige maand nog geen lid? Lees hieronder (nogmaals) onze vorige nieuwsbrief.  

LVSC ledennieuwsbrief november >>
 
 
Agenda
In de agenda op onze website vind je een actueel overzicht van LVSC bijscholingsactiviteiten met PE (permanente educatie) punten voor coaches en supervisoren.
 
Daarnaast vind je in onze agenda workshops en trainingen van externe aanbieders met korting en PE-punten voor LVSC leden.
 
Ga naar de agenda >>

 
 
Volg en deel via onze socials! 
Klik op de iconen om bij onze social media-kanalen uit te komen. Volg ons op social media en  blijf op de hoogte! Delen wordt gewaardeerd en versterkt onze zichtbaarheid.