LVSC
Bericht van KNGF voor supervisoren LVSC  |  Lees online
Begeleiding intervisiegroepen met medici en paramedici
Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) vraagt LVSC-supervisoren om intervisiegroepen te gaan begeleiden die samengesteld zijn uit zowel medici als paramedici. 

Lees hieronder het bericht van KNGF voor LVSC-supervisoren.
 
 
 
Beste supervisor,

Ben je er in geïnteresseerd om interprofessionele intervisiegroepen te begeleiden? Dan zoeken wij jou! Graag willen wij, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), vragen of jij intervisiegroepen wil gaan begeleiden die samengesteld zijn uit zowel medici als paramedici. Dat zullen we toelichten.

Het KNGF heeft voor haar leden een nieuwe intervisie module beschikbaar gesteld genaamd Interprofessioneel leren en samenwerken. Hierbij is de essentie dat de groep is samengesteld uit zorgprofessionals met verschillende achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat elke professional ook punten kan krijgen in zijn/haar beroepsregister voor deelname. Daarom willen we jullie informeren dat LVSC geregistreerde supervisoren met affiniteit met de zorg en supervisoren van Coaches voor Medici (CvM), intervisiegroepen van het KNGF kunnen begeleiden bij interprofessionele intervisie. Je kunt je dus registreren bij het KNGF als intervisiecoach ten behoeve van de interprofessionele intervisie. Dit werkt als volgt:

  • Deelnemers stellen hun eigen intervisie groep samen en zoeken vervolgens een begeleider. Bij een interprofessionele intervisiegroep is het van belang dat elke professional ook beloond kan worden met accreditatiepunten voor zijn/haar beroepsregister. Het Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst (KNMG) stelt dat voor medisch specialisten en huisartsen intervisiegroepen begeleid moeten worden door supervisoren van de Landelijke Vereniging voor Supervisie Coaching (LVSC) of Coaches voor Medici (CvM). Deze begeleiders hebben ten minste 3 jaar recente (in de afgelopen 5 jaar) ervaring in het geven van coaching, supervisie of begeleide intervisie aan artsen – huisartsen en/of medisch specialisten - met een minimum van 60 uur in totaal. Het vinden van de juiste begeleider is dus belangrijk voor deelnemers. Zodat de medisch specialisten en/of huisartsen ook accreditatiepunten kunnen krijgen in hun registers.
  • Het KNGF zal fysiotherapeuten informeren dat als zij een intervisiegroep gevormd hebben met huisartsen en/of medisch specialisten zij LVSC en CvM supervisoren kunnen benaderen voor begeleiding. Het KNGF zal fysiotherapeuten adviseren om te zoeken via de zoekfuncties op de LVSC en CvM websites.
  • Als een groep en een supervisor elkaar hebben gevonden zijn ze tezamen verantwoordelijk voor het maken van goede afspraken over de begeleiding en kosten. Het KNGF is hierbij geen
  • Nadat goede afspraken gemaakt zijn tussen de supervisor en de intervisiegroep, meldt de supervisor zich bij het KNGF. De supervisor kan zich dan registreren via mijnkngf.nl.*
  • KNGF verwerkt de aanmelding en zal toegang geven tot Compass, het online systeem waarin de voorbereiding en administratie voor intervisie gedaan wordt. Hier is uitleg voor beschikbaar.

Hopelijk hebben we jullie met dit bericht voldoende geïnformeerd. Heb je vragen? Kijk dan op kngf.nl of stuur deze dan naar intervisie@kngf.nl

Met vriendelijke groet,
 
Team intervisie KNGF
 
 
Interesse? Vul je LVSC-websiteprofiel goed in! 
Zoals je hierboven kunt lezen, gaan de interprofessionele intervisiegroepen van het KNGF via onze website op zoek naar geschikte supervisoren. Heb jij interesse om deze intervisiegroepen te begeleiden, dan is het belangrijk dat je je LVSC-websiteprofiel goed hebt ingevuld. Alleen op die manier ben je voor de intervisiegroepen goed te vinden op onze website. 

Wat moet je doen?
- Log in op www.lvsc.eu 
- Ga op je persoonlijke pagina naar Websiteprofiel bewerken
- Indien je profiel nog helemaal niet is ingevuld, vul dan de gevraagde gegevens in (alles met een * is noodzakelijk om gevonden te worden op de LVSC-website)
- Kies bij Werkvelden in ieder geval voor Gezondheidszorg en kies bij Top 7 Specialisaties in ieder geval voor Intervisie voor KNGF/KNMG)