LVSC
Nieuwe datum en locatie LVSC jubileumcongres | ledenvoordeel  |  Lees online
Ledennieuwsbrief januari 2020
Van het bestuur
Ruimte om te reflecteren
De eerste stappen in het nieuwe jaar zijn gezet. Aan het begin van een nieuw jaar ervaar ik openheid en ruimte om het nieuwe jaar in te kijken. En zichtbaar wordt ruimte om zelf in te vullen, ruimte om adem te halen en ruimte om pas op de plaats te maken. Ik vind ruimte een voorwaardelijke conditie voor reflectie. De start van een nieuw jaar nodigt uit tot een terugblik en een vooruitblik, voor reflectie dus en daarvoor is ruimte nodig: bespiegelend overdenken, zoeken naar betekenis van wat ik heb ervaren tijdens mijn korte tijd als bestuurslid. Lees verder >>
 
 
Nieuwe datum en locatie LVSC jubileumcongres
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving tijdens de ALV en college van afgelopen december, is er gekozen voor een andere datum en locatie voor ons jubileumcongres. Ons congres vindt plaats op dinsdag 10 november in Congrescentrum De Reehorst in Ede. Noteer deze datum alvast in je agenda! 
 
 
Dappere harten in tijden van burn-out
Naar aanleiding van ons LVSC College met Daan Roovers ontstond er onder een LinkedIn-post van Adrianne van Doorn een mooie discussie. Een van de reacties was afkomstig van Daphne Wiersma en ging over dappere harten. Wij hebben Daphne gevraagd om voor onze nieuwsbrief meer over dit onderwerp te schrijven.

Lees het artikel 'Dappere harten in tijden van burn-out' >>
 
 
Nieuwe tarieven 2020
Per 1 januari jl. zijn de nieuwe tarieven van 2020 ingegaan. De actuele tarieven vind je hieronder: 

- Tarieven LVSC-lidmaatschap en LVSC-beroepsregistratie >>
- Tarieven erkenning opleiding en PE-punten >> 
- Tarieven Tijdschrift voor Begeleidingskunde >> 
 
 
Ledenvoordeel
LVSC-leden ontvangen korting op diverse bijscholingsactiviteiten met PE-punten, zoals workshops, bijeenkomsten, trainingen en congressen. 

Bekijk het PE-aanbod met ledenvoordeel >>
 
 
Perfectionisme: de rode loper naar een burn-out
Op 22 november organiseerde regio Zeeland de dag workshop: Perfectionisme: de rode loper naar een burn-out met Marcel Hendrickx. 

Wat is perfectionisme? Hoe ontstaat het en welke gevolgen kan het hebben? Hoe helpt ontwikkelingsgericht coachen mensen met perfectionisme? Met deze vragen gingen we aan de slag. Benieuwd naar wat wij geleerd hebben?

Lees het verslag van de workshop >> 
 
 
Marketing & PR LVSC
Om onze zichtbaarheid en bekendheid te vergroten, investeert LVSC in diverse marketing- en PR-activiteiten:  

-  In het januarinummer van Psychologie magazine staat een LVSC-advertentie.
- Op 14 februari is LVSC met een stand aanwezig bij het congres Liefde voor leren in Ede.
- Als aankondiging van het congres Liefde voor Leren staat LVSC met een advertentie in de congresspecial.
- Er is een flyer in ontwikkeling speciaal voor net afgestudeerden aan een door ons erkende opleiding. 
- We hebben speciaal voor dit jubileumjaar een nieuw (tijdelijk) logo. Als LVSC-lid mag je dit logo ook gebruiken op bijvoorbeeld je website of in een flyer. Wil je dat wij dit jubileumlogo naar je toesturen? Stuur dan een e-mail naar info@lvsc.eu
 
 
Europese collega aan het woord
Dit keer is László Simon uit Hongarije geïnterviewd door Gerian Dijkhuizen van de Commissie Internationale Contacten. Hij beantwoordt graag enkele vragen over het vak van supervisie en coaching.

Ga naar het interview >>

 
 
Accreditatiepunten voor begeleide intervisie Medisch specialisten 
Sinds 1 januari kunnen medisch specialisten die deelnemen aan een begeleide intervisiegroep hiervoor accreditatiepunten ontvangen. 
Ook intervisiebegeleiders met een registratie als coach/supervisor bij LVSC kunnen optreden als intervisiebegeleiders voor groepen medisch specialisten.
De voorwaarden en hoe je kunt registreren als Intervisiebegeleider vind je hier.
 
 
Podcasts Next Learning over Coaching
Op 7 april vindt het event Next Learning plaats in Den Bosch.

Tijdens Next Learning hoor én ervaar je hoe het (nieuwe) leren in jouw organisatie anders kan/moet. Jij bepaalt jouw programma: het draait om jóuw leerrendement! Nieuwe, disruptieve technologieën gaan ons leven en werken steeds sterker bepalen. Het wordt een onmisbaar onderdeel, veel meer dan het ooit geweest is.

In samenwerking met de organisatie van Next Learning heeft LVSC 3 podcasts over coaching verzorgd. Beluister de podcasts >> 
 
 
PE-aanbod externe aanbieders
Naast onze erkende opleidingen tot LVSC Registercoach, Supervisor en Organisatiebegeleider zijn er nog tientallen andere aanbieders van workshops, opleidingen en trainingen waar je PE-punten voor krijgt. 

Naar PE-aanbod externe aanbieders >>
 
 
Oproep intervisiegroep
Carina van Loon is op zoek naar een intervisiegroep in de regio West Brabant of Zeeland waar zij zich bij kan aansluiten. 

Lees de oproep van Carina >>
 
 
Nieuw ANSE Journal
De nieuwste editie van het ANSE Journal is in december verschenen. Ben jij benieuwd wat er op Europees niveau allemaal speelt binnen het vakgebied van supervisie en coaching? 

Lees het ANSE Journal >>
 
 
Erkenning opleidingen Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam / Arnhem Nijmegen
De afgelopen maanden is een aantal opleidingen voor een beroepsregistratie tot organisatiebegeleider bij LVSC erkend, namelijk de Master Organisatiecoaching van de Haagse Hogeschool en de Master Begeleidingskunde van Hogeschool Rotterdam / Hogeschool Arnhem Nijmegen. Wij feliciteren deze opleidingen met de erkenning! 
De activiteiten op het gebied van de registratie tot Organisatiebegeleider staan momenteel ‘on hold’, tot de ALV van april is het nog niet mogelijk te registreren als Organisatiebegeleider. Studenten en afgestudeerde studenten kunnen tot die tijd uiteraard wel lid worden van LVSC. 
 
 
Maak kans op het boek 'Jobrepair' van Wim Thielemans!
'Jobrepair, De slimme toolkit voor meer zin en minder twijfel over het werk'. Zo heet het nieuwste boek van Wim Thielemans. 

Jobrepair laat aan de hand van herkenbare verhalen simpele reparatietools zien, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Zo repareer je jouw werk als een expert en geraak je snel van die twijfel af. Resultaat: je hebt weer zin in een baan die beter bij je past en klaar is voor de toekomst.

Wij mogen 1 exemplaar van dit boek verloten onder LVSC-leden. Wil je kans maken? Stuur dan uiterlijk op woensdag 22 januari een e-mail met je naam en adresgegevens naar p.kerkhoff@lvsc.eu en vermeld in de onderwerpregel 'Verloting boek Wim Thielemans'.

Naar de website van het boek >>
 
 
Congres Liefde voor leren op Valentijnsdag
Op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, wordt het HRD congres Liefde voor leren voor de tweede keer georganiseerd. Deze keer is het thema 'Aandacht'.

Niets krijgt meer voorrang van onze aandacht dan het piepje van onze mobiele telefoon bij het ontvangen van een boodschap. We hebben aandacht nodig om goed te kunnen leren en presteren. Tijd dus voor aandacht aan aandacht in alle facetten van onze werkomgeving. 

LVSC-leden ontvangen 30,00 euro korting! 

Naar Congres Liefde voor leren >>
 
 
Agenda
In de agenda op onze website vind je een actueel overzicht van LVSC bijscholingsactiviteiten met PE (permanente educatie) punten voor coaches en supervisoren.
 
Daarnaast vind je in onze agenda workshops en trainingen van externe aanbieders met korting en PE-punten voor LVSC leden.
 
Ga naar de agenda >>
 
 
Vorige nieuwsbrief gemist? 
Heb je onze vorige nieuwsbrief gemist of nog geen tijd gehad om deze te lezen? Of ben je nieuw bij LVSC en was je vorige maand nog geen lid? Lees hieronder (nogmaals) onze vorige nieuwsbrief. 

LVSC ledennieuwsbrief december >>
 
 
Volg en deel via onze socials! 
Klik op de iconen om bij onze social media-kanalen uit te komen. Volg ons op social media en  blijf op de hoogte! Delen wordt gewaardeerd en versterkt onze zichtbaarheid.