LVSC
Gevolgen coronavirus voor vereniging en leden  |  Lees online
Ledennieuwsbrief maart 2020
Corona treft ons allemaal
Het coronavirus treft ons allemaal, direct of indirect. Ook wij bij LVSC hebben last van de gevolgen van de door de overheid opgelegde maatregelen en beperkingen. Zo hebben we de ALV en het College verplaatst naar 13 mei en zijn ook diverse regiobijeenkomsten verzet. 

Onze bureaumedewerkers werken momenteel (bijna) allemaal vanuit huis, maar we zijn gewoon bereikbaar via onze reguliere mailadressen en ons algemene telefoonnummer 024 - 3662080. 

Ook jij als LVSC-lid ondervindt ongetwijfeld hinder van het heersende coronavirus. Wij hebben daarom een Corona-advies voor je geschreven met tips en informatie. 

Ga naar het LVSC corona-advies >>
 
 
LVSC College en ALV verplaatst naar woensdag 13 mei
Vanwege het coronavirus is het LVSC College ‘Neurocognitie van het nieuwe leren’ met Prof. dr. Jaap Murre verplaatst van 16 april naar woensdag 13 mei. De locatie is ongewijzigd, namelijk het Safari Meeting Centre (Burgers’ Zoo) in Arnhem.
 
Ook de belangrijke voorjaars ALV is verplaatst naar woensdag 13 mei. 

Had jij je ingeschreven voor het LVSC College en/of de ALV? Dan ben je nu automatisch ingeschreven voor de nieuwe datum. Kun je op 13 mei niet, verzoeken wij je om jezelf via de LVSC-website uit te schrijven.
 
Nog niet ingeschreven? Dat kan nog steeds! 

Inschrijven (of afmelden) LVSC College >> 
Inschrijven (of afmelden) ALV >> 
 
 
Podcast LVSC-lid Renske Groenen over gevolgen coronavirus
LVSC-lid Renske Groenen was recent telefonisch te gast in de podcast van Dries de Gelder. Daarin spraken zij over de gevolgen van het Coronavirus en de kansen die ondernemers nu hebben om een goede leider te zijn. "20% is besluitvorming, 80% communicatie", aldus Renske. 
In deze korte podcast geeft Renske tips aan ondernemers met 1 tot 50 werknemers over hoe je rust houdt in de tent en je zelf deze bizarre tijd als een ware leider doorkomt.
 
Luister via de website >>
Luister via iTunes/Apple >>
 
 
Tijdschrift voor Begeleidingskunde nu op gerecycled papier
Begin deze maand is de eerste uitgave van dit jaar van ons vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde verschenen. Nieuw is dat deze is gedrukt op gerecycled papier. 
Het milieu was voor ons een belangrijke factor om over te gaan op gerecycled papier. Er is gekozen voor een witte papiervariant met weinig zichtbare vezels, zodat we niet inleveren op de uitstraling van ons vakblad. Inhoudelijk is er niets veranderd aan Tijdschrift voor Begeleidingskunde.
 
 
Wat helpt bij het ontwikkelen van een dapper hart als het heet wordt onder je voeten?
Graag delen we deze keer het derde artikel van LVSC lid Daphne Wiersma (foto) uit haar drieluik over het Dappere Hart. Naar aanleiding van het LVSC college van Daan Roovers in december over coaching als symptoombestrijding, startte zij een discussie op LinkedIn over verantwoordelijkheid nemen. Hieruit volgde een drieluik voor onze nieuwsbrief.

Haar eerste artikel ging over dappere harten tijdens een burn-out en verantwoordelijkheid nemen. Haar tweede artikel over de moed om tegen de norm in te gaan en dit keer schrijft zij over transparant zijn over je afwegingen. Wat helpt bij het ontwikkelen van een dapper hart als het heet wordt onder je voeten?

Naar artikel: Ontwikkelen en tonen van een dapper hart >>
 
 
Europese collega aan het woord
Deze keer spreken we met Roemeense collega Bogdan Sebastian Cuc. Hij is een psycholoog en psychoanalyticus met een theoretische en klinische achtergrond. Door zijn ontwikkelde economische aanpak vindt Bogdan het evenwicht tussen de benodigde middelen en de verwachte resultaten. 

Docent op de universiteit
Bogdan geeft les in "Psychoanalysis and Human Resources" op verschillende unitversiteiten: Spiru Haret University, Bucarest and Titu Maiorescu University. 

Naar interview met Bogdan >>
 
 
VACATURE: Qredits zoekt coaches!
Qredits is een sociale kredietverstrekker en heeft een bijzondere positie in de financiële markt. We zijn namelijk geen bank, maar een stichting. Qredits is er dus niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Én we bieden meer dan krediet alleen. We willen namelijk ondernemerschap stimuleren. Met onze gratis coaching voor onze kredietklanten maken we het verschil.

Lees meer >>
 
 
Team Bureau LVSC
Weet jij wie er allemaal werken voor LVSC? Hieronder staan de werknemers met hun functies binnen bureau LVSC. 

Annet Murre
 (directeur vereniging)
Suzanne Kuenen (office manager en registratiezaken)
Annemarie Eemers (financieel medewerker)
Anique Laanstra (communicatieadviseur)
Patrick Kerkhoff (communicatiemedewerker)

Henny Wilting heeft onlangs - na ruim 11 jaar - afscheid genomen van LVSC en is met vervroegd pensioen gegaan. Wij danken Henny voor de samenwerking en wensen haar veel reisplezier en een fijn pensioen toe.

Lees meer over het team van Bureau LVSC >>
 
 
Oproep intervisiegroep

Celine Schweizer en Sietsche Nieuwenhuis zijn op zoek naar een nieuw lid voor hun intervisiegroep in Friesland. 

Lees de oproep van Celine en Sietsche >>

 
 
Win het boek 'Coachen zonder blabla'!
'Coachen zonder blabla, Zo heet het boek van Benjamin Ball en jij kunt een exemplaar van dit boek winnen! 

Ondanks de goede wil en inspanningen van coaches en hun klanten blijven heel wat coachgesprekken aan de oppervlakte draaien. Coaches werken naast de essentiële kwestie en missen de 'punch' om de coachee echt in beweging te krijgen.
De voornaamste oorzaak daarvoor is dat er te veel gepraat wordt. Het coachgesprek is 'twee stoelen en twee hoofden', een mentale uitwisseling van woorden. Terwijl belangrijke of moeilijke veranderingen juist in het lichaam en in het onbewuste beginnen.

Wil je kans maken op dit boek? Stuur dan vóór maandag 6 april een e-mail met je naam en adresgegevens naar p.kerkhoff@lvsc.eu en vermeld in de onderwerpregel 'Verloting boek Coachen zonder blabla.

Naar de website van het boek >>
 
 
Verslag PAC bijeenkomst Karen Walthuis
Karen Walthuis is bij de PAC-bijeenkomst geweest op 23 januari 2020. Zij heeft haar aantekeningen en indrukken op een licht poëtische wijze verwerkt en op haar website geplaatst. 

Naar het verslag van de PAC bijeenkomst >> 
 
 
Lever je scriptie in!
Eind dit jaar reikt LVSC voor de tweede keer de LVSC-Scriptieprijs uit. Heb jij je scriptie, die zich richt op onderwerpen rond de professionele begeleiding van mensen en/of hun organisaties afgerond tussen 1 oktober 2018 en 1 oktober 2020 aan een Nederlandse of Belgische universiteit, hogeschool of post-master/post-HBO instelling? En denk je dat je scriptie interessant is voor een groot netwerk van ruim 2000 professioneel begeleiders? 

Lees meer >>

 
 
Subsidie voor leren en ontwikkelen in het MKB
MKB-bedrijven kunnen vanaf maart 2020 subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. Het kabinet trekt daar structureel €48 miljoen per jaar voor uit.

Bied je professionele begeleiding aan bij MKB bedrijven of ben je van plan dit te gaan doen? Dan kan je hen attenderen op deze subsidieregeling.

Meer informatie over de subsidieregeling >>
 
 
Ledenvoordeel
Bijscholing
LVSC-leden ontvangen korting op diverse bijscholingsactiviteiten met PE-punten, zoals workshops, trainingen en congressen. 

Bekijk het PE-aanbod met ledenvoordeel >>

LVSC Verzekeringsarrangement -beroepsaansprakelijkheid
Het belang van een ba-verzekering wordt vaak onderschat. Ook als coach kan een mogelijke beroepsfout tot financiële schade leiden. Per 1 januari 2020 bieden wij een nieuw collectief verzekeringsarrangement i.s.m. Kendall Mason. 

Meer informatie en aanmelden >>

 
 
Dag van de Coach - Werkdruk
Op donderdag 4 juni is de Dag van de Coach 2020 met als thema Werk-druk. 
Werk-druk is een actueel probleem en maatschappelijk issue in Nederland. Hoge werk-druk verstoort de balans, waardoor de belasting op verschillende vlakken oploopt en de cliënt niet alleen de controle verliest op het werk, maar ook op sociaal en financieel vlak en in de thuissituatie. 

LVSC-leden ontvangen 30,00 euro korting! Schrijf je snel in want vol=vol.

Naar Dag van de Coach 2020 >>
 
 
Agenda
In de agenda op onze website vind je een actueel overzicht van LVSC bijscholingsactiviteiten met PE (permanente educatie) punten voor coaches en supervisoren.
 
Daarnaast vind je in onze agenda workshops en trainingen van externe aanbieders met korting en PE-punten voor LVSC leden.
 
Naar de agenda >>
 
 
Vorige nieuwsbrief gemist? 
Heb je onze vorige nieuwsbrief gemist of heb je nog geen tijd gehad om deze te lezen?

Via onderstaande link vind je (nogmaals) onze vorige nieuwsbrief. 

LVSC ledennieuwsbrief januari >>
 
 
Volg en deel via onze socials! 
Klik op de iconen om bij onze social media-kanalen uit te komen. Volg ons op social media en  blijf op de hoogte! Delen wordt gewaardeerd en versterkt onze zichtbaarheid.