LVSC
16 april is er weer een LVSC college!  |  Lees online
Ledennieuwsbrief februari 2020
Thema en spreker College bekend!
Op 16 april geven wij weer een LVSC college. Dit keer in Safari Meeting Centre in Arnhem. Een bijzondere locatie ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum.
Het thema van het LVSC College is 'Neurocognitie van het nieuwe leren - Nieuwe inzichten en toepassingen in de praktijk van de begeleidingskundige' en wordt verzorgd door Prof.dr. Jaap Murre, geheugenpsycholoog en werkzaam als Hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.
In dit college wordt een pallet aan verschillende leermethoden besproken waaraan in de afgelopen jaren veel nieuw onderzoek naar gedaan is, zowel op fundamenteel als toegepast gebied.

Schrijf je hier alvast in voor het LVSC college! Er is plek voor 100 deelnemers en vol=vol. 
 
 
Een dapper hart vraagt moed
Daphne Wiersma (foto) schreef vorige maand haar eerste artikel over dappere harten voor onze nieuwsbrief. Toen ging het over dappere harten in tijden van burn-out en over verantwoordelijkheid nemen. Deze maand schrijft zij over de moed om tegen de norm in te gaan. 

Naar artikel Dappere harten: moed om kwetsbaar te zijn >>
 
 
PAC bijeenkomst: De coach als burger
Op 5 maart organiseert PAC de vierde studiebijeenkomst van studiejaar 2019-2020. Het lijkt economisch prima te gaan in Nederland, maar gaat het met onze rechtstaat wel goed? Onze democratische vrijheden staan overal onder druk, in organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Nemen wij coaches daar - als professional, als burger - onze verantwoordelijk voor? 

Meer informatie en aanmelden >>
 
 
Wist je dat...?
Je kunt betalen met IDEAL 
Vanaf dit jaar is het voor LVSC-leden mogelijk om hun factuur voor het lidmaatschap en eventuele beroepsregistraties via iDEAL te betalen. Lees verder >>

We nieuwe lidmaatschapsnummers hebben
Een andere verandering met ingang van dit jaar is het nieuwe LVSC lidmaatschaps-/ registratienummer.  Lees verder >>

De notulen van de ALV op de site staan
Op de website vind je (na inloggen) de concept notulen van de ALV van 11 december. Je vindt de notulen onder het hoofdmenu Mijn LVSC - submenu LVSC documenten - link ALV documenten. Naar inlog website >>

De datum van het Jubileumcongres bekend is
Op Dinsdag 10 november vieren we ons jubileum uitgebreid met een speicaal congres in de Reehorst in Ede. De voorbereiding is in volle gang. Afgelopen week is de congrescommissie bijeen geweest en zijn er veel mooie en leuke ideeën uitgewisseld. We houden je op de hoogte wanneer je kunt inschrijven maar noteer de datum alvast!
 
 
Europese collega aan het woord
Duo-interview Russische collega's 
Deze keer hebben we een bijzonder ‘duo-interview’. We vonden Victor Menovshchikov en Wladimir Mitschalov uit Rusland bereid om onze vragen te beantwoorden. Rusland is een van de leden van het netwerk van ANSE.

Contact via Louis van Kessel
Louis van Kessel verzorgt op dit moment in Rusland een supervisieopleiding. Via hem is Victor benaderd. Wij zijn blij ook Rusland te kunnen toevoegen aan het rijtje interviews met Supervisoren in Europa.

E-mail László Simon (Hongarije)
Per abuis hebben we vorige maand het mailadres van László Simon niet gepubliceerd. Zijn mailadres is: simonlaci@gmail.com.

Naar het interview met Victor en Wladimir >>
 
 
Vaccature Werkbegeleider Sensa Zorg
Sensa Zorg, locatie Amsterdam, is op zoek naar een werkbegeleider. 
Ben jij de werkbegeleider die gaat zorgen voor verdieping en verdere professionalisering van het team ambulante begeleiding bij Sensa Zorg?

Naar Vacature Sensa Zorg >>
 
 
Dag van de Coach - Werkdruk
Op donderdag 4 juni is de Dag van de Coach 2020 met als thema Werk-druk. 
Werk-druk is een actueel probleem en maatschappelijk issue in Nederland. Hoge werk-druk verstoort de balans, waardoor de belasting op verschillende vlakken oploopt en de cliënt niet alleen de controle verliest op het werk, maar ook op sociaal en financieel vlak en in de thuissituatie. 

LVSC-leden ontvangen 30,00 euro korting! Schrijf je snel in want vol=vol.

Naar Dag van de Coach 2020 >>
 
 
Marketing & PR LVSC
Om onze zichtbaarheid en bekendheid te vergroten, investeert LVSC in diverse marketing- en PR-activiteiten:  

-  In het januarinummer van Psychologie magazine stond een LVSC-advertentie.
- Op 14 februari is LVSC met een stand aanwezig bij het Congres Liefde voor leren  en staan we met een advertentie in de congresspecial.
- Er is een flyer ontwikkeld speciaal voor  afgestudeerde studenten van onze erkende opleidingen. 
- We hebben speciaal voor dit jubileumjaar een jubileum logo. Als LVSC-lid mag je dit logo ook gebruiken op bijvoorbeeld je website of in een flyer. Wil je dat wij dit jubileumlogo naar je toesturen? Stuur dan een e-mail naar info@lvsc.eu
 
 
Ledenvoordeel
Bijscholing
LVSC-leden ontvangen korting op diverse bijscholingsactiviteiten met PE-punten, zoals workshops, trainingen en congressen. 

Bekijk het PE-aanbod met ledenvoordeel >>

LVSC Verzekeringsarrangement -beroepsaansprakelijkheid
Het belang van een ba-verzekering wordt vaak onderschat. Ook als coach kan een mogelijke beroepsfout tot financiële schade leiden. Per 1 januari 2020 bieden wij een nieuw collectief verzekeringsarrangement i.s.m. Kendall Mason. 

Meer informatie en aanmelden >>

 
 
Oproep intervisiegroep

Carina van Loon is op zoek naar een intervisiegroep in de regio West Brabant of Zeeland waar zij zich bij kan aansluiten. 

Lees de oproep van Carina >>

Regio prikbord werkt weer
Met de overgang naar de nieuwe site bleek het prikbord helaas niet goed meer te werken. Dit is inmiddels verholpen. Als je inlogt en op je persoonlijke pagina komt, dan zie je onder Mijn Regio prikbord de knoppen Maak prikbordbericht en Overzicht Prikbord. Hierachter vind je prikbordberichten uit je regio (indien die er zijn) en kun je zelf een bericht aanmaken. Oproepen voor intervisiegroepen kun je dus weer op het prikbord plaatsen.

 
 
Win een boek van Jitske Kramer!
Jitske Kramer is antropoloog, ondernemer, veelgevraagd spreker, maar ook schrijfster, o.a. van het boek 'Voodoo'. 

Is voodoo net zo duister als het imago doet vermoeden? Reis met Jitske Kramer af naar Togo en deel haar verwondering, zoektocht, irritatie, vreugde en ontroering. Leef mee met de vragen die zij zichzelf en daarmee de lezer stelt. Dompel je onder in de wereld van voodoo en kom vooral jezelf tegen.

Wij mogen 1 exemplaar van dit boek verloten onder LVSC-leden. Wil je kans maken? Stuur dan vóór 24 februari een e-mail met je naam en adresgegevens naar p.kerkhoff@lvsc.eu en vermeld in de onderwerpregel 'Verloting boek Jitske Kramer'.

Naar de website van het boek >>
 
 
PE-aanbod externe aanbieders
Naast onze erkende opleidingen tot LVSC Registercoach, Supervisor en Organisatiebegeleider zijn er nog tientallen andere aanbieders van workshops, opleidingen en trainingen waar je PE-punten voor krijgt. 

Naar PE-aanbod externe aanbieders >>
 
 
Agenda
In de agenda op onze website vind je een actueel overzicht van LVSC bijscholingsactiviteiten met PE (permanente educatie) punten voor coaches en supervisoren.
 
Daarnaast vind je in onze agenda workshops en trainingen van externe aanbieders met korting en PE-punten voor LVSC leden.
 
Naar de agenda >>
 
 
Vorige nieuwsbrief gemist? 
Heb je onze vorige nieuwsbrief gemist of heb je nog geen tijd gehad om deze te lezen?

Via onderstaande link vind je (nogmaals) onze vorige nieuwsbrief. 

LVSC ledennieuwsbrief januari >>
 
 
Volg en deel via onze socials! 
Klik op de iconen om bij onze social media-kanalen uit te komen. Volg ons op social media en  blijf op de hoogte! Delen wordt gewaardeerd en versterkt onze zichtbaarheid.